17 Νοεμβρίου 84, Χολαργός 15562 21 0777 5177Δευτέρα έως Παρασκευή κατόπιν ραντεβού

MARILOU – ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΜΥΕΛΟΠΑΘΕΙΑ

Η MARILOY προσκομίστηκε στη κλινική σε στερνική κατάκλιση αδυναμία στήριξης και υποαισθησία τόσο στα δύο πρόσθια όσο και στα δύο οπίσθια  πόδια της (τετραπάρεση).

Υποβλήθηκε σε επείγουσα μαγνητική τομογραφία του αυχένα της, όπου διαπιστώθηκε τεράστια κεντρική εξωσκληρίδια συμπίεση του νωτιαίου μυελού που καταλάμβανε το 80-90% του σπονδυλικού σωλήνα, στο ύψος του μεσοσπονδύλιου διαστήματος μεταξύ του 3ου και 4ου αυχενικού σπονδύλου. Συνέπεια αυτής της συμπίεσης ήταν η σοβαρή παραμόρφωση του νωτιαίου μυελού και η κατάρρευση του ζώου.

Η κατάσταση της MARILOY ήταν και κρίσιμη και επείγουσα με  δυσμενή πρόγνωση τόσο λόγω της φύσης της βλάβης (σημείο, έκταση ένταση) όσο και λόγω της ηλικίας και της γενικής κατάστασής της (υπέρβαρο)

Υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση αποσυμπίεσης του νωτιαίου μυελού από υλικό πηκτοειδούς πυρήνα δίσκου που πρόβαλε, με τη τεχνική της κοιλιακής θυριδοποίησης (ventral slot).

Ευτυχώς η MARILOY διαψεύδοντας όλες μας τις προβλέψεις, το ίδιο βράδυ στηρίχθηκε στα πόδια της, όπως φαίνεται και στο βίντεο, από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης  της κλινικής και επέστρεψε στους δικούς της

 

Είδος Σκύλος
ΌνομαMARILOU
ΦυλήPoodle
ΓένοςΘηλυκό
Ηλικία10 ετών
Βάρος8 kgr