17 Νοεμβρίου 84, Χολαργός 15562 21 0777 5177Δευτέρα έως Παρασκευή κατόπιν ραντεβού

8 συμβουλές για τη σωστή διατροφή του σκύλου

Η σωστή διατροφή είναι πολύ σημαντική για την υγεία και την ευεξία του σκύλου σας.

Παρακάτω θα δούμε κάποιες συμβουλές για μια σωστή διατροφή που μπορείτε να ακολουθήσετε:

Επιλογή τροφής

Η καλή ποιότητα της τροφής είναι πολύ σημαντική  για το σκύλο σας. Κοιτάξτε τα συστατικά της τροφής και να περιέχει όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες και να αναγράφει σε ποσοστά όλες τις ουσίες που περιλαμβάνει. Η αλλαγή τροφής πρέπει να είναι σε συνεννόηση με τον κτηνίατρό σας, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία, το μέγεθος, τη φυλή και τυχόν ειδικές ανάγκες του. Αποφεύγουμε να δίνουμε το φαγητό που έχει περισσέψει από εμάς είτε κόκκαλα! Μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα υγείας όπως γαστρεντερικές διαταραχές, ειλεός κλπ.

Βόλτα

Κατά τη διάρκεια της βόλτας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να αποτρέπουμε το σκύλο μας να καταναλώνει χόρτα, ξένα σώματα, διάφορα αντικείμενα και χαλασμένη τροφή που τυχόν ή σκοπίμως βρεθεί πεταμένη και είναι τοξική (π.χ. φόλες) για το ζωάκι μας.

Ώρες γεύματος

Θέτουμε τακτικές ώρες για τα γεύματα του σκύλου σας και προσπαθήστε να τις τηρείτε. Αυτό βοηθά στη δημιουργία ενός σταθερού προγράμματος διατροφής και κρατάει το σκύλο σας ελαφρύ και χορτάτο.

Μέτρηση της ποσότητας τροφής

Μετρήστε τη σωστή ποσότητα τροφής για τον σκύλο σας σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται στη συσκευασία της τροφής. Προσαρμόστε την ποσότητα ανάλογα με το μέγεθος, τη φυσική κατάσταση και το επίπεδο δραστηριότητας του.

Αποφύγετε το υπερβολικό λαχανικό

Ορισμένα λαχανικά, όπως το κρεμμύδι και το σκόρδο, μπορεί να είναι επιβλαβή για τους σκύλους. Αποφεύγετε τροφές με υπερβολικά ποσά αυτών των λαχανικών.

Νερό

Παρέχετε πάντα φρέσκο νερό στον σκύλο σας. Η καλή ενυδάτωση είναι σημαντική για τη διατήρηση της υγείας του σκύλου σας.

Διάρκεια φαγητού

Αποφεύγετε το να αφήνετε το φαγητό του σκύλου σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Καταναλώνετε το φαγητό εντός μιας λογικής χρονικής περιόδου, συνήθως 15-30 λεπτά, και στη συνέχεια αφαιρείτε το υπόλοιπο.

Ειδικές περιπτώσεις

Αν το ζωάκι μας έχει περιττό βάρος, είτε κάποιο πρόβλημα με το ουροποιητικό, το μυοσκελετικό σύστημα ή κάποιο δερματολογικό πρόβλημα (π.χ. αλλεργίες / ατοπία) ίσως χρειαστεί κάποια πιο ειδική κλινική δίαιτα.

Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο για να λάβετε εξατομικευμένες συμβουλές σχετικά με τη διατροφή του σκύλου σας, ειδικά αν έχετε νεαρό σκύλο, σκύλο με ιδιαίτερες ανάγκες ή ανησυχίες για την υγεία του.

Previous Post

Related Posts